Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

A kockás has mítosza

2016-10-12

A genetika, a nem, az életedben jelenlévő stressz mind szerepet játszik a súlyvesztésben és a hízásban is. Gyakorlatias útmutatót nyújtani a szálkás törzsizmokhoz nehéz lenne. Az biztos, hogy a különböző pletykákra és hiedelmekre alapozva semmiképp sem garantálhatjuk, hogy kockás hasad lesz.

Biztos te is ismersz legalább egy olyan embert, aki három helyett eszik, szökő évente egyszer eljár súlyzózni, és mégis kockás a hasa! Természetesen megértjük, ha átkozódsz a szerencsés genetikai adottságaik miatt, ugyanakkor pedig az ő esetük is rávilágít arra, hogy milyen nehéz pontos, és mindenkinek ugyanannyira hatásos tanácsot adni a gyors kockahas eléréséhez..

Engedd meg nekünk, hogy eloszlassuk a hasizomról keringő legendákat!

Ha sokat hasazol, mindegy mit eszel: Az általános igazság az, hogy ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz egy nap, akkor hízni fogsz, magyarán elfelejtheted a kockás hasat.

A szénhidráttól csak az úszógumink nő: A szénhidrátok olyan létfontosságú tápanyagok, amikből a szervezetünk energiát nyer. Szóval nem, a szénhidrát nem ellensége az izmos hasnak. Amikor csak lehet kerüljük el a mesterséges összetételű műkajákat, amiknek az összetevőit csak egy tolmács segítségével tudnánk értelmezni.

A felülés és a hasprés kötelező: Kétségkívül ez a két legnépszerűbb hasizom-gyakorlat, de ezekkel messze nem merül ki a lehetőségek tárháza. Ha nem akarsz belefásulni az edzésbe, próbáld ki ezeket: russian twist (keresztbe láb és törzsemelés), felhúzás keresztezett lábakkal, felhúzás, vagy térdhúzás nyújtott lábakkal, hasprés kötéllel, oldalra hajlás.

A táplálékkiegészítők önmagukban elegendők: Persze, ha rendszeresen szedsz koffein, vagy zöld tea kivonatot tablettaként, az segít a zsírégetésben, de nem fogja egy varázsütésre eltüntetni az úszógumidat! Sajnos a legtöbb földi halandó számára nincs egy könnyebb út, a lapos és izmos hasért. Szigorú edzésterv, alacsony testzsírszázalék, és megfelelő mennyiségű pihenés: ezekkel tudjuk elérni célunkat.

A lassú ismétlések célravezetőbbek: Egy spanyol kutatás szerint a gyors tempójú gyakorlatsorok végzése fokozta az izomműködést az egyenes hasizomban, a ferde-hasizmok külső és belső részében, és a gerinc menti izmokban is. Azért hozzá kell tennünk, hogy a tempó és a sebesség váltogatása még ennél is eredményesebb módszer.

Működik a helyi zsírégetés: Végezhetsz felüléseket akár az örökkévalóságig is, akkor sem lesz látványosan lapos és kockás a hasfalad, ha ott van az a kis zsírréteg, ami eltakarja. Mint ahogy azt már említettük, egy szigorú diéta kemény edzéssel párosítva a megoldás a testi zsír csökkentésére. Ám érdemes számításba venni, hogy külső tényezők szintén szerepet játszanak a kérdésben. Például ha folyton stresszes vagy, akkor kortizol szinted az egekbe szökik, ami gátolhatja a fogyást.

-LaM-