Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

A nélkülözhetetlen masszázsolajok

2018-06-27

A masszázsolajok nemcsak bőrbarátok és tápláló hatásúak, hanem fontos segítséget is jelentenek, hogy a masszírozó személy keze könnyedén és simulékonyan csúszhasson a bőrön és a szőrös testrészeken.
Alapvető elvárás a masszázsolajakkal szemben, hogy 100%-ban természetes alapanyagokból készüljenek és a kezelés végéig őrizzék meg a síkosságukat. Nem szabad, hogy a kezelő mozdulatok kellemetlen élményt okozzanak.

A szakemberek biztosan tisztában vannak vele, ám ha valaki a partnerét  masszírozza vagy  önmasszázst végez, a testolajok használatakor a következőkre kell ügyelni:

  • A meleg olaj különösen finom a bőrön, ezért mindig melegítsünk fel kellemes hőmérsékletűre egy kis mennyiségű masszázsolajat vízfürdőben, mielőtt masszírozásra használnánk. Ha a melegített masszázsolajat egy előmelegített, vastag falú porcelántálba vagy csészébe öntjük, sokáig kellemes meleg marad.
  • Nem kell túl sokat használni ebből az olajból ahhoz, hogy a bőr simulékony legyen. A túl sok olaj egyébként is megnehezíti a célzott masszírozást. Ha mégis megszalad a kezünk, egyszerűen töröljük le egy papírtörlővel.

Hogy kész vagy saját készítésű masszázsolajat használunk, az teljesen rajtunk múlik. Nagyon jó természetes alapanyagokból készült testolajok kaphatók a bioboltokban, drogériákban, reformboltokban.

Árnika, körömvirág, nyírfa, citrus, levendula, homoktövis vagy vadrózsaolaj: az értékes alapolajokból és a természet tiszta illataiból kevert készítmények az adott igényekhez vannak kialakítva.

Ha a masszázsolajat teljesen a saját elképzeléseink szerint szeretnénk elkészíteni, semleges illatú növényi olajra van szükségünk alapnak. Különösen alkalmas erre a mandula, a jojoba vagy az aloe vera olaj. Az alapolajhoz hozzákeverhetünk egy vagy akár több illatos illóolajat is. Fontos, hogy ügyeljünk  a növényi olajok és az illóolajok jó minőségére. Csak 100% tisztaságú illóolajat vásároljunk és hidegen sajtolt növényi olajat.

Az egyedi keverékek alapreceptje:

50 ml alapolajhoz adjunk összesen 10-20 csepp illóolajat (az intenzívebb olajokból, mint a rózsa, jázmin, angelikagyökér vagy a cédrus, már 1-2 csepp is elég)

Tippek:

Élénkítő masszázsolaj:

50 ml jojobaolajhoz vagy édes mandulaolajhoz adjunk (alap)

  • 6 csepp zöldcitrom, citrom, vagy citromfűolajat, 3 csepp rozmaringolajat, 3 csepp citrusolajat....vagy
  • 2 csepp borsmentaolajat, 8 cseppgrépfrútolajat, 2 csepp izsópolajat...vagy
  • 6 csepp petit-grain olajat, 4 csepp jegenyefenyő olajat, 2 csepp borókaolajat

Ellazító testolaj:

Az illatos olajok nyugtató, görcsoldó és kiegyensúlyozó hatásúak. Azok az illatok lazítanak el bennünket leginkább, amelyek különösen tetszenek. 

A jojoba vagy mandulaolajba  keverjünk

  • 2 csepp rózsaolajat, 6 csepp levendulaolajat...vagy
  • 6 csepp bergamottolajat, 2 csepp ilang-ilang olajat, 2 cseppgrépfrútolajat...vagy
  • 7 csepp narancs vagy grépfrútolajat, 1 csepp muskotályzsálya olajat, 2 csepp szantálfaolajat

Egy gyengéd masszázs finom illatú olajokkal, kellemes légkörben ugyanolyan frissítő leht, mint egy kúrával egybekötött 1-2 napos üdülés.

-LaM-