Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Álomba ringat az étcsoki?

2016-09-27

Ha szeretnénk jobban aludni, érdemes étcsokoládét fogyasztani a cél érdekében. A magnéziumban gazdag finomság segít abban, hogy ki tudjuk pihenni magunkat.

 

Vannak olyan tévhitek, amelyek makacsul tartják magukat a csoki kapcsán. Például, hogy egészségtelen. Pedig étcsokoládéval tehetünk a jó minőségű alvásért. A kutatók szerint a magnézium az, ami segíti a jó alvást. Amit kevesen tudnak, hogy a magnézium a szervezet belső órájára is jótékony hatással van, segít abban, hogy a megfelelő napszakokban álmosodjunk el, és képesek legyünk végigaludni az éjszakát.  Hát... tessék kipróbálni!

Magyarországon évente és fejenként körülbelül 3,2 kilogramm csokoládé fogy el, amivel még a felét sem érjük el az Európai Unió 6,5 kg-os értékének, nem is beszélve a nagy csokikedvelő nemzetek, például Svájc, Németország vagy Anglia éves 10-11 kilogrammjáról. Kedveltség szempontjából nálunk továbbra is a tejcsokoládé vezet, a Magyar Édességgyártók Szövetségének múlt évi felmérésében 54 százaléknak volt ez a kedvence, amit az étcsokoládé 27 és a fehér csokoládé 19 százalékkal követett.

-LaM-