Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Előzzük meg a karácsonyi stresszt!

2016-12-05

Milyen fát vegyünk? Hol és kivel töltsük a szentestét? Kinek nem vettem még ajándékot? Karácsony közeledtével egyre nagyobb nyomás nehezedik ránk. Idén zárd ki az idegeskedést és készülj másképp a karácsonyra! Így kiegyensúlyozottan és békességben gyújthatod meg az ünnepi gyertyákat...

Karácsony közeledtével akkora nyomás nehezedik ránk, hogy a szeretet ünnepe sokaknak súlyos stressz-forrássá változik. Korunk új tünete lett a karácsonyi stressz.  A béke és a szeretet ünnepe mára hektikus, csillogó-villogó, idegpróbáló napokká vált.
Hogyan csökkenthetjük a stressz-hatásokat, hogyan küzdhetjük le az ünnepi levertséget?

Íme néhány tipp, hogy bírd szusszal az ünnepi készülődést!

  1. Írj listát! Ha eddig szükségtelennek tartottad a teendőid lejegyzését, most próbáld ki mégis! Nem csupán abban segít, hogy minden fontos dologra legyen időd. Biztonsággal tölt el, hogy átlátod, még pontosan mennyi feladatod van. Napra pontosan beosztahatod az idődet, mit mikor csinálsz. Óriási sikerélmény lesz, amikor a listára az utolsó pipát is behúzod.

  2. Tarts kupaktanácsot a családdal, üljetek le egy este, ki mit tud vállalni az előkészületekből, az ünnepi teendőkből. Nem kell mindet terhet egyedül a válladon cipelni. Az ünnep terheit  meg lehet osztani!

  3. Időben kezdd el az ajándékvadászatot! Ha az utolsó percekben kutatsz ajándékok után, a sietségben  észre sem veszel sok-sok frappáns meglepetést és minden sokkal többe fog kerülni. Ha elúsztál, sebaj, vásárolj webáruházakban, online üzletekben, de feltétlenül  számolj a meghosszabbodott szállítási idővel!

  4. Hova tettem az ajándékot? Olyan rejtekhelyre dugd el az ajándékot, amiről nem feledkezel meg....vagy írd fel pl- a telefonodba vagy a noteszedbe, hova tetted.

  5. Kezdd el időben a csomagolást, ne hagyd utolsó napra! Oszd fel a napokat, mikor hány ajándékot csomagolsz be. Ha van elég időd rá, nem kell kapkodnod, akkor a kreativitásod is szárnyakat kaphat és még örömödet is lelheted  abban, hogy díszbe öltöztesd az ajándékokat!

  6. Építs stratégiát! Az utolsó időszakban gondosan tervezd meg a másnap minden apró részletét! Pl. mivel fogsz teríteni, mit veszel fel...mi, milyen apró kelléket igényel még?

  7. Lopj ötleteket az otthoni díszítéshez! Az interneten különböző kreatív oldalakon szörfölve találsz trükköket arra, hogy az asztalod, az otthonod ünnepi díszben ragyogjon.

  8. A tartós étel-és italbeszerzéseket már jó előre megteheted, így csak a húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket kell frissen beszerezned. Így elkerülheted a nagybevásárlást. A friss árut meg egy délelőtt megveheted.

Ha ez mind sikerül, mert mesterien osztottad be az idődet, akkor magadat is megleped egy nagy ajándékkal. Békés hangulatban töltheted az ünnepet! Megérdemled!

-Lam-