Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Hagynád, hogy robot masszírozzon?

2018-06-25

Lehet, hogy egy algoritmus jobb diagnoszta lehet, mint egy orvos? Hát igen, úgy tűnik. A mesterséges intelligencia az életünk számos területén jelen van már jó ideje. Ráadásul jobban teljesít az embernél.  

Alkalmazását egyre gyakrabban használjuk életünk különböző területein. Sok mindenről hallani már... például  Budapesten járt Sophia, aki külsőre egy igazán vonzó hús-vér nőnek tűnik, pedig egy beszélő android.

Jaj, ha még masszírozni is tudna!

Sokan állítják, hogy a mesterséges intelligencia a tudományos-fantasztikus irodalom terméke. Egy biztos, egy olyan jelentős ágát képviseli a számítógép-tudománynak, amely az intelligens viselkedéssel, a gépi tanulással és a gépek adaptációjával foglalkozik. Többek között diagnosztikával, tervezéssel, ütemezéssel...stb.

Az egész világon érzékelhető az a példa nélküli digitális forradalom, ami mindenkire hatással lesz a Földön. Ez azonban a számos új lehetőség mellett megannyi új veszélyt is rejt magában.
 
Például a Google egy olyan algoritmust készített a patológusok munkájának megsegítésére, amely szövetmintákból diagnosztizálja a mellrákot. Sikerült egy olyan modellt kifejleszteniük, ami már-már nagyobb pontossággal képes felállítani a diagnózist, mint maga a szakember.  Hiszen az algoritmus hosszú időn át "tanult" és gyűjtötte az információt olyan patológusoktól, akiknek tetszőleges idő állt rendelkezésükre a véleményük kialakításához. A mindennapokban az orvosokat nagyon szorítja az idő, ezért a mesterséges intelligenciával elérhető eredmény sokszor biztosabbnak tűnik.

Nemrég a fejlesztők nyilvánosságra hoztak egy tanulmányt a mesterséges intelligencia (MI) egészségügyi célú felhasználásáról. Miszerint egy algoritmus segítségével a rendszerben levő elektronikus adatok alapján az MI milyen típusú és mélységű elemzésekre képes.

Az eredmény sokkoló volt. 95 százalékos pontossággal megjósolta, hogy az adott beteg nem fogja élve elhagyni a kórházat.

A mesterséges intelligencia sokféle hasznot hajt, a jobb egészségügyi ellátástól a biztonságosabb közlekedésig. Sok mindenről hallani már, robot ápolónőkről és pincérekről, meg Sophiáról a robot celebről is...
 
Talán egyszer állnak majd csinos robotlányok is a masszázspadok mellett, no és persze csak jó programozás kérdése lesz, hogy milyen masszázst kapjunk tőlük.
 
-LaM-