Masszőrkereső

-

masszázshirdetés

Szélhámia a masszázspiacon

2018-04-20

Már évtizedek óta  ugyanazokkal a szánalmas trükkökkel csapják be egymást (meg néha az ügyfelet is) a masszázsszakma érintettjei. Készítettünk egy rövid összeállítást.

Íme néhány a leggyakoribb átverések közül...

 

1. Egy hétvégén szakmát adunk a kezébe
Egy frászt!
Ahhoz hogy valaki szakképzett masszőrnek mondhassa magát, nagyon sokat kell tanulnia, ami inkább az egy évhez van közel, mint az öt hónaphoz. Az egy-két hétvégés, 40-60.000 Ft-os "tanfolyamok" inkább a megélhetési bűnözés kategóriája, az ott kapott oklevél annyit sem ér, mint a papír, amire írták.

2. Szexmentes külföldi munka
A német és svájci wellnessekben pont a nyelvet alig beszélő,  kótyonfitty gyógyászokra van szükség! A szakképzett helyi masszőrök ott is sorban állnak egy-egy jobb munkáért, egy ilyen hirdetés szinte biztosan külföldi prostitúcióról, leánykereskedelemről, konzumálásról, farokhúzogatásos munkáról szól.

3. Képzés+munka
A betanítás ilyenkor 1-2 óra, amikor a madám elmondja, mivel kell elhúzni az időt a faszverésig, a lényeg pedig a faszverés. Pénzt lehet vele keresni, nodehogy képzés, meg állás, meg masszázs...

4. Elhelyezkednék szalonban
Jónéhány pintyőke él lopásból. Ennek egyik formája, hogy jelentkeznek egy maszodába dolgozni, 2-3 héten keresztül nagyon kedvesek mindenkihez, majd leugranak cigiért és soha többet nem mennek vissza. Ez még nem volna nagy baj, de elvisznek mindent, ami mozdítható: pénzt, ékszert, telefonokat.

5. Zsebre dolgozás
A legtöbb szalonban van leadó, amit egyes hölgyikék - ha tudnak - elbliccelnek. Nem vallják be a vendéget, vagy azt mondják, hogy fizetés nélkül lelépett. Rosszabb esetben csak piacszerzés céljából szegődnek el valahova: az ott megismert vendéget lenyúlják és átirányítják egy már meglévő, vagy később felépített vállalkozásba.

6. Nem tudok visszaadni.
Ősrégi trükk, de aki maszodában akar pénzt váltani, az meg is érdemli. Nemrég volt itt egy történet egy masszőzről, akit a vendégek vertek át ugyanezzel a trükkel, tehát nem masszőrspecifikus az átvágósdi.

7. Kamufotó, kamuhirdetés
Cuncuska valaki más képével hirdet, Cuncuska 15 évvel ezelőtti képeivel hirdet, vagy a maszoda Cuncuska képeivel akarja eladni a randább lányait, pedig Cuncuska már rég  elhagyta a pályát és kegytárgy kereskedő lett. A karakánabb vendég ilyenkor az ajtóban sarkon fordul és lelép, de a tapasztalatok szerint tízből hét nem olyan válogatós, tehát a trükk statisztikailag bejön.

8. Telefonbeszélgetés félreértése
Azt minden rutinos kikapcsolódó tudja, hogy új helyen nem árt előre tisztázni, mi alapáras és mi számít extrának, továbbá hogy mi mit jelent. Szélhámia szempontjából kevés a különbség kuncsaft és szolgáltató között, mindkét oldalról szeretnek félreérteni és érdekes módon mindenki a saját javára. A félreértéseknek meg általában alkudozás, veszekedés, néha verekedés és lejárató kampány a vége.

 

A napokban több levelet kaptunk, ami egyetlen gondolat köré fűzhető: tudatosan le akarjuk járatni a szakmát. Azt gondoljuk, hogy egy szakmát nem az járat le, aki nyilvánosságra hozza az anomáliákat, hanem azok akik elkövetik.
Nyitottak vagyunk és továbbra is szívesen tesszük közzé az érintettek véleményét. (masszazsmedia kukac gmail pont com)

üdvözlettel:
a masszázsinfó szerkesztősége